Nijverheidsstraat 11A

1704 RA Heerhugowaard

0226 234 333

Deskundig advies

Do - Za: 11:30 - 17:00

Let op! openingstijden winter

0

RIB Boten

RIB_BOOT_KOPEN_AMSTERDAM

Wat is een RIB boot?

Is een rib boot hetzelfde als een opblaasbare rubberboot? Voor veel mensen is het begrip RIB nog niet helemaal helder. Met dit artikel proberen we het iets duidelijker te maken wat watersport kenners doorgaans bedoelen als ze het over een RIB hebben.

DE RIB

De afkorting RIB staat voor de Engelse term “Rigid Inflatable Boat”. Vrij vertaald betekent dit een “stevige opblaasbare boot”. Bij dit soort boten is de bodem van een harder materiaal zoals polyester of aluminium dat een vaste vorm heeft. Hierop wordt vervolgens vaak een vaste stuurstand of console geplaatst. De vaste romp is voorzien van tubes. Tubes zijn met lucht gevulde dikke opblaasbare randen, net als bij een rubberboot. RIB's worden vaak op trailers vervoerd. De tubes worden dus zelden leeg gelaten. RIBs zijn zeer licht van gewicht en met de vormvaste romp zijn ze erg stabiel, wendbaar en snel. In combinatie met een sterke buitenboordmotor kunnen ze hoge snelheden behalen. Veel van deze RIB’s zijn dan ook zeewaardig.

Voordelige eigenschappen

De bovengenoemde kenmerken van RIB's zorgen ervoor dat dit soort boten een aantal gunstige eigenschappen hebben. Zo wordt over het algemeen gesteld dat RIBs betere vaareigenschappen hebben dan rubberboten met een opblaasbare bodem of helemaal geen kiel. Ook qua gewicht zijn ze vaak niet eens veel zwaarder dan volledig opblaasbare bootjes. De tubes zijn altijd leeg te laten, zodat hij nog minder ruimte inneemt. Dat een RIB niet helemaal in te klappen is, is natuurlijk een nadeel ten opzichte van een volledig opblaasbare rubberboot.

Nimarine_mx_410_RIB_kopen_1

Nimarine RIB Boten

Nimarine RIB boten Nimarine RIB boot of rubberboot kopen? Just Marine is Officieel Suzuki Nimarine dealer en specialist op gebied van Nimarine RIB en Rubberboten in Noord holland. Of uw nou

Prijs

Al vanaf € 1.749,-

Bekijk alle modellen