Waarschuwing
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 981 niet laden

Items filtered by date: maandag, 28 april 2014

Buitenboordmotor Onderhoud

  • Published in Service

Buitenboordmotor onderhoud - Onderhoud buitenboordmotor

Is uw buitenboordmotor aan onderhoud toe? Neem dan contact op met Justmarine.nl  wij zijn specialisten op het gebied van buitenboordmotor onderhoud in Broek op Langedijk, Zuid Scharwoude, Noord Scharwoude, Oudkarspel, Alkmaar en Heerhugowaard en kunnen uw buitenboordmotor weer als een zonnetje laten draaien.

Justmarine.nl onderhoud Yamaha buitenboordmotor, Mercury buitenboordmotoren, Honda buitenboordmotoren, Evinrude buitenboordmotoren, Johnson buitenboordmotoren, Tohatsu buitenboordmotoren, Mariner buitenboordmotoren, Suzuki buitenboordmotoren en Parsun buitenboordmotoren.

 

Voor uw veiligheid en voor de levensduur van uw buitenboordmotor is periodiek onderhoud belangrijk. Stel u bent op het water en uw buitenboordmotor valt uit. Met mooi weer is het minder erg dan met windkracht veel op ruim water. De veiligheid van u en uw bemanning hangt er van af. Neem voorzorgsmaatregelen en zorg dat uw buitenboordmotor in goede conditie is. Een jaarlijkse onderhoudsbeurt verlengt de levensduur van uw buitenboordmotor en verkleint de kans aanzienlijk op (ernstige) problemen tijdens het varen. Daarom heeft  Justmarine.nl een onderhoudsplan ontwikkeld dat speciaal is afgestemd op uw buitenboordmotor. Daarbij horen zeer concurrerende prijzen. 

 

Wij gebruiken alleen originele onderdelen, alleen wanneer er geen
originele onderdelen verkrijgbaar zijn gebruiken wij in overleg imitatie onderdelen. Tevens kunnen wij eventueel bekijken of een occasion onderdeel de oplossing van het probleem kan zijn. Dat scheelt voor u weer in de kosten. En anders wordt er gekeken naar een nieuw onderdeel.

 

 

Wij vervangen geen onderdelen die niet aan vervanging toe zijn, dit bespaart u veel geld!

 

Buitenboordmotor tarieven geldig t/m 31 augustus 2018.

 

Alle tarieven zijn inclusief BTW en exclusief eventuele onderdelen.

 

Bij extra kosten hoger dan € 20,- wordt u gebeld voor akkoord.

 

Een standaard onderhoudsbeurt bestaat uit: 

 

• Controle en reiniging van brandstof filters

• Controle van het autolube systeem

• Controle van de propeller

• Controle van de bougies

• Controle van de koeling

• Controle van de anode

• Vetnippels bijvullen

• Proefdraaien

 

Prijs Standaard onderhoudsbeurt.

 

Uitvoering:                   2-takt             4-takt

 

2 PK t/m 8 PK              € 50,=            € 60,=

9 PK t/m 15 PK            € 60,=            € 70,=

16 PK t/m 30 PK          € 70,=            € 90,=

31 PK t/m 50 PK          € 90,=            € 120,=

 

Vanaf 50 PK                 P.O.A.             P.O.A.

 

Aanvullend bij een grote onderhoudsbeurt:

 

• Nieuwe bougie(s)

• Staartolie verversen

• Motorolie verversen (4-takt)

• Standaard carburateur reiniging

 

Uw carburateur als nieuw met een
ultrasoon reiniging voor € 30,- extra.

 

Grote onderhoudsbeurt.

Inclusief nieuwe bougie(s), olie verversen en standaard carburateur reiniging.

 

Uitvoering:                   2-takt              4-takt

 

2 PK t/m 8 PK              € 70,=              € 90,=

9 PK t/m 15 PK            € 90,=              € 120,=

16 PK t/m 30 PK          € 120,=            € 150,=

31 PK t/m 50 PK          € 140,=            € 180,=

Vanaf 50 PK                 P.O.A.                P.O.A.

 

Optioneel: uw carburateur weer als nieuw met een ultrasoon reiniging voor € 30,-

 

Niet inbegrepen zijn de kosten voor het vervangen van de impeller, oliefilter, anode.

 

 

Lees meer...

Buitenboordmotor Reparatie

  • Published in Service

Buitenboordmotor Reparatie - Reparatie buitenboordmotor

Heeft uw buitenboordmotor reparatie nodig? Neem dan contact op met Justmarine.nl  wij zijn specialisten op het gebied van buitenboordmotor reparatie in Broek op Langedijk, Zuid Scharwoude, Noord Scharwoude, Oudkarspel, Alkmaar en Heerhugowaard en kunnen uw buitenboordmotor weer als een zonnetje laten draaien.

 

Justmarine.nl repareert Yamaha buitenboordmotor, Mercury buitenboordmotoren, Honda buitenboordmotoren, Evinrude buitenboordmotoren, Johnson buitenboordmotoren, Tohatsu buitenboordmotoren, Mariner buitenboordmotoren, Suzuki buitenboordmotoren en Parsun buitenboordmotoren.

 

Voor uw veiligheid en voor de levensduur van uw buitenboordmotor is periodiek onderhoud belangrijk. Stel u bent op het water en uw buitenboordmotor valt uit. Met mooi weer is het minder erg dan met windkracht veel op ruim water. De veiligheid van u en uw bemanning hangt er van af. Neem voorzorgsmaatregelen en zorg dat uw buitenboordmotor in goede conditie is. Een jaarlijkse onderhoudsbeurt verlengt de levensduur van uw buitenboordmotor en verkleint de kans aanzienlijk op (ernstige) problemen tijdens het varen. Daarom heeft  Justmarine.nl een onderhoudsplan ontwikkeld dat speciaal is afgestemd op uw buitenboordmotor. Daarbij horen zeer concurrerende prijzen.

 

Wij gebruiken alleen originele onderdelen, alleen wanneer er geen
originele onderdelen verkrijgbaar zijn gebruiken wij in overleg imitatie onderdelen. Tevens kunnen wij eventueel bekijken of een occasion onderdeel de oplossing van het probleem kan zijn. Dat scheelt voor u weer in de kosten. En anders wordt er gekeken naar een nieuw onderdeel.

 

Zie onze prijslijst voor meer informatie. 

 

Op een uitgevoerde reparatie geven wij 1 maand garantie.

Garantie op onderdelen conform de fabrieksgarantie.

 

Tarieven

 

Onderzoekskosten € 40,-

Uurtarief reparatie € 50,-

  

 

Tarieven zijn inclusief BTW en exclusief eventuele onderdelen. Breng bij elektrisch start de bekabeling en sleutels mee.

 

 

Lees meer...

Schroef

Een klein oneffenheid aan uw schroef , een hapje eruit, een verbuiging veroorzaakt trillingen in uw aandrijving, dit is soms merkbaar tijdens het varen en dit veroorzaakt op de lange termijn altijd problemen met uw schroefas, keerringen, lagers en zelfs tandwielen. Laat uw schroef daarom professioneel repareren en uitbalanceren, of koop een nieuwe schroef, voor beide kunt u bij ons Justmarine.nl terecht.

Lees meer...

Rubberboot

Laat u uw PVC of Hypalon opblaasboot (rubberboot) langer dan 20 dagen achtereen in het water liggen, dan moet deze telkens om de 20 dagen uit het water worden gehaald en volledig worden schoongemaakt met niet agressieve middelen. Doet u dit niet dan krijgt u uw boot nauwelijks meer schoon , maar erger nog, het doek (PVC of Hypalon) zal snel verouderen en hard worden, lijm of lasnaden kunnen losraken en zijn niet meer te repareren, zo kan uw boot na 1 jaar al volledig verwoest zijn.

Lees meer...

Corrosie

Als 2 verschillende soorten metaal onder water met elkaar zijn verbonden, dan gaat er een kleine hoeveelheid stroom lopen tussen deze metalen delen, het minst edele metaal (aluminium, zink, magnesium, staal) zal dan worden wegcorroderen. Daarom worden er blokjes metaal van een nog minder edel metaal bevestigd, zodat deze kunnen opofferen i.p.v. de (dure) motor onderdelen.

Lees meer...

Boot te lang in water laten staan, verstandig?

Als een polyester boot in een periode van 90 dagen meer dan 30 dagen in het water blijft liggen moet het deel van de boot dat onder water zit in een bodycoat worden gezet zodat osmose geen kans maakt. Osmose is bij de bootfabrikant een uitsluiting op de garantie, het is voor de booteigenaar een plicht de onderkant van de boot correct te behandelen.

Lees meer...

Onherstelbare schade aan de motor door oude brandstof

Het belangrijkste voor een goed werkende motor is de brandstof. Veel storingen ontstaan doordat er geen lood meer in de brandstof zit maar juist wel bio-ethanol en andere middelen. Zonder de ‘ouderwetse’ toevoegmiddelen is benzine maar 2 maanden houdbaar. En de ethanol in de benzine trekt vocht aan waardoor bacteriën kunnen groeien. 

Lees meer...

Jaarlijks vervangen van de impeller is een goede zaak

Een impeller is een onderdeel van de koelwaterpomp van uw motor. Het is een schoepenrad dat draait in een cilinderhuis en het water aanzuigt van buiten en verder pompt in de koelcircuit van uw motor. Een impeller bestaat uit een metalen kern waarmee de impeller wordt vastgezet op de pompmotor en aan de buitenzijde bevinden zich de schoepenraderen. Aangezien een impeller aan slijtage onderhevig is dient deze regelmatig vervangen te worden. Met name bij het starten draait de impeller even met iets minder water in het pomphuis en dat benadeelt de levensduur. 

Lees meer...

Onderhoud buitenboordmotor om zo schade en daarmee dure reparaties te voorkomen!

Voor uw eigen veiligheid en voor de levensduur van uw buitenboordmotor is periodiek onderhoud belangrijk. Het ergste wat u kan overkomen is als u op het water bent en uw buitenboordmotor valt uit. 

De veiligheid van u en uw bemanning hangt er van af. U dient altijd voorzorgsmaatregelen te treffen en zorgen dat uw buitenboordmotor in goede conditie is.

Lees meer...
Subscribe to this RSS feed

Justmarine maakt gebruik van cookies om jou beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van jouw interesses, kun je informatie delen via social media en kunnen we je een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website ga je hiermee akkoord. Lees meer

Dit bericht verbergen

Log in

create an account